MENU

12 november 2020

Op vrijdag 6 november is ons werkgroeplid Ton Dekker benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van links naar rechts: Thom Groot, Vincent Tiebie, Gerard Swart, burgemeester Toon Mans, Ton Dekker en commandant Elleke van Lingen.

 

De uitreiking was door de maatregelen rondom het coronavirus al enkele malen uitgesteld. Samen met Ton Dekker ontvingen ook de actieve brandweermannen  Gerard Swart, Thom Groot en Vincent Tiebie hun onderscheiding op gepaste wijze uit handen van burgemeester Toon Mans. De uitreiking vond plaats in de brandweerkazerne. Ton kreeg de onderscheiding vanwege zijn werk van meer dan twintig jaar repressief vrijwilliger bij de brandweer. Vanwege de coronamaatregelen was het deze keer een ceremonie in klein gezelschap. De leden van de brandweerpost konden via een live verbinding meekijken met de uitreiking.

 

Onnodig om te zeggen dat wij trots zijn om een Lid in de Orde van Oranje-Nassau in ons midden te hebben. Ton, van harte gefeliciteerd met je Koninklijke Onderscheiding.

Orde van Oranje-Nassau

De Orde van Oranje-Nassau bestaat sinds 4 april 1892. Voor een onderscheiding in deze orde komen personen in aanmerking die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Denk hierbij aan vrijwilligers die zich inzetten voor jongeren, milieu, (mantel)zorg, sport, buurtverenigingen of vluchtelingen.

Ook iemand die in haar of zijn werk bijzondere prestaties levert en zich daarmee onderscheidt van beroepsgenoten, kan worden benoemd in deze orde. Dit moet dan wel echt uitstijgen boven wat normaal gesproken van iemand verwacht mag worden in een dergelijke functie.

12-11-2020 21:42 | Theo J van der Meulen heeft reageerd:

Hallo Ton, Van harte gefeliciteerd met je benoeming in de Orde van Oranje-Nassau. Geniet maar van je nieuwe status, je hebt het meer dan verdient.

12-11-2020 21:41 | Roosmarie Lauritsen heeft reageerd:

Ton, van harte gefeliciteerd. TOP!

12-11-2020 21:43 | Eric Kippersluis heeft reageerd:

We zijn trots op je Ton!

13-11-2020 20:21 | Trudy Leijen heeft reageerd:

Ton van harte gefeliciteerd met je onderscheiding. Je hebt het dik verdiend!

14-11-2020 16:10 | Gerard Krom heeft reageerd:

Gefeliciteerd, Ton. Een mooie en verdiende beloning.

14-11-2020 17:32 | 14 - 11- 2020 Ludo tiebie heeft reageerd:

Ton van harte gefeliciteerd, een geweldige beloning voor je inzet van meer dan 20 jaar als vrijwilliger bij de brandweer.

Praat hierover mee:

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: Orangeline Uitgeest ® - The Netherlands. ©, Historische Vereniging Oud-Akersloot