MENU

31 maart 2020

Viering 75 jaar bevrijding in het weekend van 25 en 26 april

Viering 75 jaar bevrijding - tentoonstelling in Akersloot en Fiets en wandelroute. De historische vereniging van Castricum, Limmen, Uitgeest en Akersloot vieren dit heuglijk feit gezamenlijk.
(uitgesteld in verband met Corona crisis)


Tentoonstelling
In het weekend van 25 en 26 april van 10.00 uur tot 17.00 uur wordt er in de werkruimte van Oud-Akersloot aan de Rembrandtsingel 1A een tentoonstelling gehouden. Tijdens deze tentoonstelling kunt u aan de hand van diverse thema’s zien wat er zich tijdens de oorlogsperiode in Akersloot heeft afgespeeld. Daarnaast wordt er doorlopend een gezamenlijk gemaakte film vertoond. Deze film gaat over bijzondere gebeurtenissen die zich in onze regio hebben afgespeeld tijdens de oorlog. Een ieder is van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te komen bekijken.

Onderschrift: Voorjaar 1940, verkenningsvliegtuig voor onderhoud op de helling. Locatie: gemeentelijke jachthaven Akersloot.

Fiets- of wandelroute
Daarnaast ontvangt u bij onze nieuwsbrief een routeboekje van de gezamenlijke fiets- of wandelroute door de vier kernen ( Castricum, Limmen, Akersloot en Uitgeest). Er zijn in Akersloot 10 locaties geselecteerd waar een stop is in de route en er een korte uitleg is wat zich op deze locatie heeft afgespeeld. De route kan per dorp apart worden gefietst of gelopen maar uiteraard zijn ook meerdere dorpen te combineren. De route kan ook worden afgelegd via izi.TRAVEL, via uw smartphone kunt u de route volgen en krijgt u via een gesproken tekst de route en info te horen.

Gaat u zelf niet fietsen of lopen! geef het routeboekje aan familie, vrienden of kennissen die u er een plezier mee kunt doen.

Praat hierover mee:

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: Orangeline Uitgeest ® - The Netherlands. ©, Historische Vereniging Oud-Akersloot