MENU

1 november 2020

Workshop familiegeschiedenis Akersloot

Samen met het Regionaal Archief en de Historische Vereniging Oud Akersloot organiseert Bibliotheek Kennemerwaard een workshop genealogie. De workshop is bestemd voor mensen die meer willen weten over de geschiedenis van hun familie.


Wie waren uw voorouders, hoe heetten ze? Waar woonden ze en waren ze arm of rijk? Welke beroepen hadden ze en wat was hun sociale status? Het is spannend om uit te zoeken en lang niet meer zo ingewikkeld als vroeger. Maar hoe begin je met een stamboomonderzoek en wat zijn de basis bronnen voor genealogisch onderzoek?

 

Tijdens de workshop leert u hoe u te werk moet gaan bij het genealogisch onderzoek. U wordt vertrouwd gemaakt met de websites (waaronder Delpher) en archiefbronnen die u daarvoor moet raadplegen en leert hoe u deze moet gebruiken. Ook laat Lisette Blokker computerprogramma’s zien waarmee u kunt werken en uw gegevens op kunt slaan.

 

Akersloot - dinsdagochtend 10 november 10:00 – 11:30 uur Bibliotheek Akersloot
 

 

Wij houden bij al onze activiteiten de RIVM-richtlijnen aan en vragen je daarom het volgende:

• Aanmelden verplicht
• Blijf thuis bij corona-gerelateerde klachten
• Annuleer bij afwezigheid je aanmelding
• Gelieve tafels en stoelen te laten staan volgens de opstelling

 

Praat hierover mee:

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: Orangeline Uitgeest ® - The Netherlands. ©, Historische Vereniging Oud-Akersloot